Ciambella cu cafea

IMG_3227

Dificultate: usoara

Timp de pregatire: 20 minute + 30 minute coacere

Ingrediente: 3 oua, 200 gr. faina, 100 ml ulei de seminte, 125 gr. zahar, 100 ml cafea, 100 ml apa, un pliculet praf de copt, 50 gr. amidon de porumb (se poate inlocui cu faina), esenta de vanilie, zahar pudra

Bine v-am regasit dragilor! Cu scuzele de rigoare pentru extrem de neasteptata si lunga pauza, revenim cu aceeasi pasiune, energie si speram si aceleasi preparate gustoase. Si ca sa va indulcim, incepem anul chiar cu un chec… special!

Ciambella cu cafea este un chec parfumat cu aroma diminetii. Cu putine ingrediente si intr-un timp scurt, puteti sa aduceti o noua culoare micului dejun.

Incepeti prin a amesteca ouale cu zaharul. Dupa ce s-a format crema, se adauga pe rand ingredientele lichide… fiecare numai dupa ce s-a incorporat foarte bine anteriorul. Atentie, cafeaua trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca apoi faina cu amidonul de porumb si praful de copt, dupa care se adauga si acestea treptat in aluat. Rasturnati compozitia intr-o tava de ciambella unsa cu unt si infainata si avantati-o la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade.

Serviti presarat cu zahar pudra, alaturi de lapte sau cafea.

Se pot adauga cacao sau o lingurita de scortisoara cu un pahar mic de lichior de cafea.

Buon appetito!

20140210_203057IMG_3212IMG_3211IMG_3229

 

This entry was posted in Deserturi. Bookmark the permalink.

Leave a comment