Tramezzini cu ton si ceapa murata

tramezzini cu ton (4)

Dificultate: usoara

Timp de pregatire: 10 minute

Ingrediente:  160 gr. ton in ulei de masline, 250 gr. paine pentru tramezzini, ceapa murata in otet, maioneza

Pentru 8 bucati

tramezzini cu ton (1)

Printre tipurile cele mai apreciate de finger food italienesti se numara si tramezzinii. Ii gasesti la orice bar si orice terasa, fara indoiala.

Sendvisuri adaptate oricarei situatii, in orice perioada a anului, pe placul copiilor, cu numeroase variante de a-i prepara in cateva minute si din cateva miscari… ce poti cere mai mult?

Noi va prezentam astazi tramezzinii cu ton si ceapa in otet.

Incepem cu pregatirea painii. Daca nu aveti paine speciala pentru tramezzini, rezolvati usor problema cu cateva felii caaaat mai proaspete de toast, carora le veti taia coaja. Tonul se scurge de ulei si se marunteste cu ajutorul unei furculite.

tramezzini cu ton (2)

Se infrateste apoi cu 2-3 linguri de maioneza, dupa gust. Amestecati bine pentru a va rezulta o compozitie cremoasa. Cepele, vedetele, se taie feliute (ori jumatati, in functie de marime) si se alatura tonului.

Puteti condimenta cu sare si piper, dar tineti cont si de faptul ca toate celelalte ingrediente contin deja sare: tonul din conserva, maioneza si ceapa. Intindeti compozitia pe jumatate dintre feliile de paine, urmand sa le acoperiti cu cealalta jumatate de felii.

tramezzini cu ton (3)

Presati si taiati ulterior feliile pe diagonala, pentru a transforma sendvisurile in clasicii tramezzini triunghiulari. Noi am folosit patru felii lungi, rezultand doua sendvisuri lungi. Fiecare l-am taiat in jumatate si fiecare jumatate pe diagonala.

In locul micutelor cepe, puteti pune masline taiate felii sau jumatati sau felii de ou fiert. Iar daca nu va place maioneza, o puteti inlocui cu branza spalmabila precum Philadelphia sau un alt sos pe placul vostru.

Tramezzinii se pot depozita la rece, acoperiti cu pelicula transparenta de bucatarie, si se pot pastra la fel de gustosi pentru mai multe zile.

tramezzini cu ton (5) tramezzini cu ton (6)

Buon appetito!

Advertisements
This entry was posted in Aperitive and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s