Tarta intoarsa cu ananas

30 03 2014  (4)

Dificultate: medie

Timp de pregatire: 1 ora 30 minute

Ingrediente: 250 gr. faina, 150 gr. unt, 100 gr. zahar, 3 oua, 1/2 lingurita praf de copt, 100 ml lapte sau siropul de la ananas, esenta de vanilie, 400 gr. ananas (doar pulpa). Pentru caramel: 20 gr. unt, 80 gr. zahar brun.

Tarta intoarsa cu ananas este un desert clasic, foarte apreciat si de mare efect. Poate face fata cu succes unor mese pregatite pentru evenimente speciale si se poate pregati atat cu ananas proaspat, cat si cu ananas din conserva. Insotit de caramel, ananasul va va surprinde in mod placut de la prima degustare.

Incepeti cu pregatirea caramelului. Intr-o tigaie, topiti untul si apoi varsati zaharul brun. Lasati sa se caramelizeze, dar atentie sa nu il ardeti.

29 03 2014 (3) 29 03 2014 (4)

Taiati o bucata de hartie de copt, rotunda, exact dupa marimea tortierei pe care o veti folosi. Puneti-o pe fundul acesteia si ungeti peretii cu unt.

29 03 2014 (1) 29 03 2014 (2)

Varsati caramelul in tortiera pe hartia de copt si intindeti-l bine pe toata suprafata. Asezati feliile de ananas peste caramel. Puteti folosi atat ananas proaspat, cat si din acela in conserva, conteaza insa ca feliile sa fie uscate bine de zeama inainte.

29 03 2014 (7)

Restul feliilor de ananas le taiati cubulete, vor intra in compozitie ulterior.

29 03 2014 (8)Incepeti sa preparati compozitia propriu-zisa. Amestecati untul cu zaharul, pana devin o crema omogena, dupa care adaugati, unul cate unul, ouale ( acestea sa fie la temperatura camerei).

29 03 2014 (12)Puneti si faina, impreuna cu praful de copt si apoi esenta de vanilie.

Adaugati in compozitie laptele sau siropul de ananas (sau sucul din conserva), dupa care puneti ananasul taiat cubulete si amestecati usor cu o lingura de lemn.

29 03 2014 (14)Varsati compozitia in tortiera.

29 03 2014 (15)Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru circa o ora.

29 03 2014 (16)Odata scoasa din cuptor, se rastoarna repede pe un platou si se inlatura hartia de copt. Partea de jos, cu ananas si caramel va fi deasupra. Se serveste rece.

Buon appetito!

29 03 2014 (18)29 03 2014 (19)

Advertisements
This entry was posted in Deserturi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s