Iepure cu cartofi la cuptor

10927872_821349484590621_214773072_n

Dificultate: medie

Timp de pregatire: 20 minute + 50/60 minute coacere

Ingrediente: jumatate de iepure, 400 gr. cartofi, 3 linguri de ulei, unt cât o nuca, 4-5 frunze de salvie, 2 crengute de rozmarin, 1-2 catei de usturoi, 50gr. pancetta, jumatate de pahar cu vin alb, sare, piper

10937404_821437357915167_218653920_nCarnea de iepure este un aliment specific tuturor regiunilor din Italia. Tocmai de aceea, Italia este, la nivel global, unul dintre cei mai mari producatori de acest tip de carne: a doua in lume dupa China si prima la nivel european. Consumul de carne de iepure in Italia ajunge la o medie de 4,8 kg/ persoana anual, fata de numai 1,5 kg/ persoana anul in restul Europei. La nivel national, se remarca regiunea Campania, unde media este de peste 12 kg/ persoana anual.

Si pe buna dreptate, tinand cont de proprietatile acestui tip de carne: este o carne slaba, cu foarte putin colesterol spre deosebire de cea de pui, curcan, vita, mai bogata in proteine decat suratele ei, contine vitamine si saruri minerale (potasiu, fier, calciu, fosfor) si e foarte indicata in diete. Unii chiar o considera cea mai sanatoasa carne!

De aceea, pentru reteta de azi, noi va propunem sa inlocuiti carnea de pui ce acompaniaza intotdeauna cartofii la cuptor cu o carne de iepure aromata si frageda!

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tigaie, la foc mic, se pune uleiul si untul. Cand s-au incalzit, se adauga pancetta cubulete si se lasa putin la rumenit.

10933138_821437221248514_521720305_n

Intre timp, transam bucati carnea de iepure si o adaugam peste pancetta. Se rumeneste si carnea de iepure pe toate partile, circa zece minute sunt suficiente.

10927914_821437207915182_1440108501_n10934444_821437194581850_49259211_n

Condimentati dupa gust si adaugati jumatate de pahar de vin. Dupa ce acesta s-a evaporat, se rastoarna totul in tava de cuptor, alaturi de cartofii taiati cubulete, crengutele de rozmarin, usturoiul si salvia.

10887824_821437111248525_1847968769_nLa cuptor va zabovi aproximativ 50-60 minute, avand grija sa intoarceti carnea si cartofii pentru a nu se rumeni prea tare pe o singura parte.

Rezultatul va va incanta papilele gustative fara doar si poate 🙂

Buon appetito!

10912898_821437084581861_1256427805_n10904745_821437077915195_1443502766_n10922144_821349427923960_1851429890_n

Advertisements
This entry was posted in Felul principal and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s