Zucchini umpluti cu ton

IMG_3050

Dificultate: usoara

Timp de pregatire: 15 minute + 30 minute la cuptor

Ingrediente: 2 felii de paine veche de 1-2 zile, 150 gr ton in ulei de masline, 2 oua, 3-4 zucchini, o ceapa, maghiran sau oregano, 40 gr parmezan ras, 1 pahar cu lapte, ulei de masline, sare, piper

Zucchinii or fi ei ultimii in ordine alfabetica, dar cand vine vorba de legumele folosite in bucatarie, mai ales vara, sunt printre primii in top! Se pot gati in zeci de variante, in zeci de combinatii, toate lejere si savuroase.

Azi ii imprietenim cu putintel ton, parmezan, oregano… italieneste, cum altfel?

Se spala zucchinii si se fierb in apa clocotita sarata pentru 5 minute.

IMG_3030

Se scurg si se lasa putin la racit, dupa care se taie in doua, pe lungime, si cu ajutorul unei lingurite, se scoate pulpa.

Painea se faramiteaza si se inmoaie in lapte.

IMG_3034

Se taie ceapa fin si se caleste usor in ulei, intr-o tigaie. Se adauga pulpa de zucchini, se sareaza si se lasa la foc 5 minute.

Intr-un castron, se pune tonul scurs de ulei, se faramiteaza, dupa care se adauga painea scursa de lapte si se amesteca bine. Urmeaza parmezanul, ouale, maghiranul sau oregano si putin piper. Dupa ce se amesteca totul, se adauga pulpa de zucchini cu ceapa.

cats

Cu aceasta compozitie se umplu barcutele de zucchini.

Se pun barcutele umplute pe hartie de copt unsa cu putin ulei, intr-o tava, si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute sau pana se rumenesc deasupra.

IMG_3043 IMG_3047

La compozitie se pot adauga, dupa preferinte, si capere.

Buon appetito!

IMG_3048

Advertisements
This entry was posted in Amalgam. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s