Omleta cu spaghetti

omleta cu spaghetti (6)

Dificultate: usoara

Timp de pregatire: 20 -30 minute

Ingrediente: 4 oua, 250 gr. spaghetti, 80 gr. kaizer / pancetta afumata, 100 gr. scamorza afumata sau alt tip de branza, 50-60 gr. parmezan, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper

Pentru 4 portii

Omleta cu paste este un preparat tipic napoletan, un fel de tarta sarata, gatita cel mai frecvent cu spaghetti sau alte paste lungi. Este potrivita pentru orice masa in oricare moment al zilei, mai mult poate fi luata cu succes intr-un cosulet la picnic, la plaja sau unde doriti dumneavoastra.

In plus, se prepara rapid si ingredientele ofera o libertate foarte mare. Noi am folosit pancetta si scamorza, daca nu le aveti pe acestea, puteti schimba fara probleme cu prosciutto,  salam, crenvusti, mozzarella, ricotta, emmantaler etc. Pentru o varianta putin mai light se poate chiar exclude carnea.

omleta cu spaghetti (8)

Poate fi o reteta de reciclare, in cazul in care aveti paste deja fierte si ramase de pe o zi pe alta.

Pregatiti ingredientele astfel: taiati cubulete kaizerul/pancetta si scamorza, razuiti parmezanul si bateti ouale.

omleta cu spaghetti (10)omleta cu spaghetti (11)Amestecati toate ingredientele si condimentati cu sare si piper. Cand sarati compozitia, tineti cont si de faptul ca ingredientele sunt deja usor sarate (pancetta si branzeturile).

omleta cu spaghetti (12)

Fierbeti spaghetti al dente, in apa clocotita, cu sare, in functie de timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti-le de apa.

Intr-o tigaie, puneti 2-3 linguri de ulei de masline si rasturnati pastele. Asezati-le usor cu o lingura de lemn pe toata suprafata tigaii.

omleta cu spaghetti (13)

Lasati-le sa se rumeneasca 2-3 minute, fara sa amestecati, dupa care puneti peste ele compozitia cu oua. Intindeti compozitia cu o paleta peste toate pastele, sa patrunda ouale in ele. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic.

omleta cu spaghetti (1)Dupa aproximativ 10 minute, timp in care s-a rumenit pe prima parte, verificati omleta sa nu fie prinsa de fundul tigaii si rasturnati pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii sau cu ajutorul capacului pentru a ramane intreaga.

omleta cu spaghetti (2)

Dupa ce s-a rumenit si pe aceasta parte, se aseaza pe un platou si se serveste cu pofta calda sau rece 🙂 .

Sfaturi:

  • Puteti adauga putin lapte in compozitia cu oua.
  • Tocati cateva frunzulite de patrunjel si adaugati-le pentru un plus de aroma.
  • Se poate prepara si la cuptor, in circa 20 minute, la 180 grade, acoperita cu folie de aluminiu timp de 15 minute si descoperita in ultimele 5 minute, pentru o suprafata delicios de rumena.
  • Daca a rezultat o omleta inalta, o puteti taia cuburi pentru a o folosi ca aperitiv.
  • Serviti preparatul cu un vin rosu precum Castelli romani… sau cu o bere rece daca ati luat-o la pachet pe plaja 🙂

Buon appetito!

omleta cu spaghetti (3) omleta cu spaghetti (4)omleta cu spaghetti (5) omleta cu spaghetti (7)

 

Advertisements
This entry was posted in Felul principal. Bookmark the permalink.

1 Response to Omleta cu spaghetti

  1. zuzu07 says:

    Yammyyyy ce bine arataaaa!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s