Cartofi rapizi la cuptor

IMG_4682Dificultate: usoara

Timp de pregatire: 40 minute

Ingrediente: 1 kg cartofi, o ceapa, rozmarin, 2-3 linguri ulei de masline extravirgin, sare, piper

Repede, repede, pana nu trece postul, va recomandam o reteta rapida de cartofi la cuptor cu rozmarin. Merg splendid impreuna cu o salata bogata, dar se pot servi si ca garnitura langa o friptura suculenta. Voi decideti. Oricum ar fi, va vor incanta cu un invelis usor crocant si un interior pufos.

In functie de ce planuri aveti, ca fel principal sau ca garnitura, potriviti cantitatea de cartofi necesara, ii curatati si taiati cuburi sau felii, dupa care ii fierbeti, timp de 10 minute, in apa clocotita, sarata si abundenta. Acestia trebuie doar sa se inmoaie usor.

Scurgeti-i de apa si asezati-i intr-un strat in tava de la cuptor, pe hartie de copt. Ii ungeti cu putin ulei de masline, condimentati cu sare si piper, presarati printre ei ceapa taiata solzisori si frunzulite de rozmarin.

IMG_4666 IMG_4670 IMG_4676Bagati tava in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru circa un sfert de ora sau pana se rumenesc pe gustul vostru.

Buon appetito!

IMG_4680 IMG_4685IMG_4691

Advertisements
This entry was posted in Felul principal, Garnituri and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s