Focaccia di Recco

IMG-20140221-WA0032

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 10 minute pregatire, 30 minute repaos, 15 minute coacere

Ingrediente: 250 gr faina, apa cat cuprinde, 30 ml ulei de masline extravirgin, 200 gr. stracchino

Focaccia di Recco este o focaccia cu branza, de origine ligurica, foarte subtire, umpluta cu stracchino. Aceasta este o branza din lapte de vaca, cu textura cremoasa, din regiunea Lombardia a Italiei.

Focaccia di Recco poate fi considerata o alternativa la pizza, insa mai rapida si mai lejera decat sora sa mai populara.

Intr-un castron, cerneti faina si adaugati in centrul acesteia uleiul de masline si un praf de sare. Framantati bine, adaugand apa cat cuprinde, cat sa fie un aluat omogen, nelipicios. Formati o sfera si lasati-o in repaos, acoperita, la temperatura camerei, pentru circa 30 minute.

IMG-20140221-WA0040

IMG-20140221-WA0041

Impartiti aluatul in doua parti egale. Intindeti o foaie cu sucitorul, apoi o intindeti cu mainile sa fie cat mai subtire, de cativa milimetri grosime, si o asezati intr-o tava.

IMG-20140221-WA0028

Puneti bucati de branza din loc in loc pe foaia intinsa in tava.

IMG-20140221-WA0036

Intindeti o a doua foaie de aluat, la fel de subtire ca prima si asezati-o peste stracchino.

IMG-20140221-WA0030

Apasati bine marginile pentru a se inchide bine bordurile si pentru ca branza sa nu evadeze in timpul coacerii 😀 Ciupiti putin foaia din loc in loc si ungeti cu ulei de masline intreaga suprafata.

IMG-20140221-WA0031

Coaceti focaccia in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 10-15 minute sau pana se rumeneste, cu functia ventilare.

Buon appetito!

IMG-20140221-WA0029

 

Advertisements
This entry was posted in Focaccia and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s