Batoane de cereale cu ciocolata

IMG-20140221-WA0016

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 10 minute + 2 ore repaos la rece

Ingrediente: 125 gr. orez expandat, 300 gr. ciocolata cu lapte, 30 gr. unt

Daca aveti la dispozitie doar putin timp pentru a prepara un desert si nu stiti ce sa alegeti, batoanele de orez expandat cu ciocolata sunt varianta perfecta! Sunt gata in mai putin de un sfert de ora, mai grea e asteptarea cat vor sta la rece, dar in timpul acesta numai bine va mai rezolvati cateva treburi prin casa… pana sa va rasfatati cu desertul zilei 🙂

Incepeti prin a rupe sau taia cu un cutit ciocolata bucatele. Aceasta, impreuna cu untul, se vor topi in cateva minute la bain marie (pe baie de aburi).

IMG-20140221-WA0013 IMG-20140221-WA0014IMG-20140221-WA0012

Se amesteca rapid apoi ciocolata topita cu orezul expandat, pana se omogenizeaza foarte bine totul.

IMG-20140221-WA0007IMG-20140221-WA0001IMG-20140221-WA0002

Intr-o tava dreptunghiulara, acoperita cu hartie de copt, se aseaza compozitia si se niveleaza cat mai bine. Se da la frigider pentru a se intari, circa doua ore.

IMG-20140221-WA0003

Se taie dupa preferinte in cuburi sau dreptunghiuri si se serveste cu placere 🙂

Bunatatile pot fi pastrate intr-o cutie inchisa, la loc racoros, pentru cateva zile.

IMG-20140221-WA0023

Variante: se poate folosi si ciocolata alba la aceasta reteta, dar trebuie sa tineti cont ca aceasta este mai dulce.

Buon appetito!

IMG-20140221-WA0021 IMG-20140221-WA0019

Advertisements
This entry was posted in Deserturi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s