Tarta cu iaurt

31 10 2013 (33)

Dificultate: usoara

Timp de pregatire: 40 minute

Ingrediente: 1 pahar de iaurt cu piersici (125 gr), 2 pahare de zahar (250 gr), 3 pahare de faina (375 gr), 1 pahar de ulei din seminte (125 ml), 3 oua, 1 pliculet praf de copt, 1-2 piersici din compot, optional 1 lingura de dulceata si granule de zahar pentru decor

Tarta cu iaurt este un desert simplu de preparat si lejer, ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare in timpul zilei. In plus, piersicile insiropate adaugate ii vor da o aroma aparte.

Amestecati intr-un recipient iaurtul cu ouale. Folosind paharul de la iaurt ca masura, adaugati treptat zaharul, faina, uleiul, praful de copt si un praf de sare.

31 10 2013 (12)

Taiati feliute mici si subtiri piersicile din compot si puneti-le in aluat.

31 10 2013 (15) 31 10 2013 (16)

Turnati compozitia intr-o tortiera si dati la cuptor la 180 grade, pentru 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca tarta este gata.

Odata scoasa din cuptor, lasati-o la racit, dupa care ungeti-o deasupra cu putina dulceata (de preferabil, tot de piersici) si decorati cu granule de zahar. O varianta mai simpla ar fi sa decorati cu zahar pudra.

Buon appetito!

31 10 2013 (25)31 10 2013 (23)

Sursa de inspiratie: Benedetta Parodi

Advertisements
This entry was posted in Deserturi and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s