Triunghiuri cu nutella

20140204_204848

Dificultate: medie

Timp de preparare: 30 minute pregatire, 30 minute repaos, 30 minute copt

Ingrediente: 175 gr. unt, 300 gr. faina, 250 gr. ricotta, 1-2 oua (pentru uns), nutella

Aproximativ 12 triunghiuri

Che mondo sarebbe senza Nutella?

Nutella nu e doar o crema spalmabila de alune si cacao. Este prezenta in amintirile din copilarie a milioane de copii, este un mod de a-ti incepe dimineata, o companie perfecta a clatitelor si am putea continua cu multe astfel de randuri.

Anual sunt vandute circa 250.000 de tone de Nutella, in 75 tari, asa ca va puteti doar imagina pe cate rafturi din bucatarie se gaseste mult iubitul borcanas.

Pentru ca unii nu isi pot imagina viata fara Nutella, i s-a inventat chiar si o zi internationala… si se sarbatoreste chiar astazi!

Celebra crema inventata de Pietro Ferrero in 1944, se sarbatoreste incepand din 2007, in fiecare an, pe 5 februarie!

O celebram si noi astazi cu o reteta ce o include printre ingrediente, mai exact triunghiurile cu nutella.

Triunghiurile formate dintr-un aluat cu ricotta, usor crocante, va vor dezvalui un miez dulce de nutella.

20140204_175547

Incepeti prin a framanta aluatul. Ricotta si faina se amesteca bine cu untul rece taiat cubulete.

20140204_180001

Framantati pana obtineti un aluat elastic, nelipicios. Daca aluatul va fi lipicios, mai adaugati treptat cate putina faina.

Odata gata, inveliti aluatul in folie transparenta si dati la frigider pentru minim jumatate de ora.

20140204_18115820140204_181233

Luati aluatul de la rece si cu ajutorul unui facalet intindeti o foaie dreptunghiulara, de grosime medie.

20140204_191309

Taiati patrate cu latura de circa 10 cm. Pentru colturile foii, nu tocmai patrate, nu va ingrijorati, le mai formati usor cu facaletul cand le vine randul.

20140204_191453

Puneti in centrul patratelor cate o lingurita de nutella si ungeti bordurile cu ou batut. Lipiti laturile patratului astfel incat sa obtineti un triunghi.

20140204_192009

20140204_192140

Intr-o tava mare, asezati triunghiurile pe hartie de copt si ungeti-le cu ou batut pe toata suprafata.

20140204_200256

Triunghiurile se dau la copt in cuptorul preincalzit, la 200-180 grade, pentru circa 25-30 minute.

Se servesc de preferinta reci, optional presarate cu zahar pudra.

Buon appetito!

20140204_204823

Advertisements
This entry was posted in Deserturi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Triunghiuri cu nutella

  1. RitaM says:

    Da, deci pe astea sigur trebuie sa le incerc 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s