Chiftelute de ton si ricotta

IMG_2933

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente: 160 gr. ton in ulei de masline, 250 gr. ricotta, 1 ou, aproximativ 10  linguri de pesmet, sare, ulei pentru prajit

Aproximativ 30 chiftelute

Foarte probabil cele mai bune chiftelute pe baza de peste, bocconcini di tonno con ricotta sunt perfecte pentru un aperitiv la orice tip de petrecere, dar si pentru o masa oarecare in familie. Sunt satioase si merg de minune cu o salata din salata verde si rosii cherry! Numai cat vi le descriem, mai ca am da fuga in bucatarie pentru inca o runda!

IMG_2904

Procedura este simpla. Scurgeti tonul de ulei si il maruntiti bine.

IMG_2909

Adaugati ricotta si amestecati foarte bine. Urmeaza oul, 5 linguri de pesmet, sare si amestecati tot pana devine o compozitie omogena.

IMG_2915

Formati mingiute cat o nuca si dati-le prin pesmet.

IMG_2926

IMG_2928

Se prajesc in ulei abundent si se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

IMG_2929

Se pot servi atat calde, cat si reci! Sunt delicioase!

Buon appetito!

IMG_2932 IMG_2945 IMG_2947

Advertisements
This entry was posted in Aperitive and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Chiftelute de ton si ricotta

  1. adapukka says:

    Tare bune trebe sa fie! O sa incerc s reteta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s