Masline verzi in crusta de parmezan

olive in crusta (5)

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 10 minute framantarea aluatului, 2 -3 ore repaos la rece, 15 minute copt.

Ingrediente: 18 masline verzi medii fara sambure, 50 gr. faina, 30 gr. parmezan ras, 30 gr. unt, 1 lingura apa rece.

Pentru 18 masline in crusta

masline verzi (1)

Printre aperitivele italienilor, maslinele verzi in crusta sunt o gustare clasica! Nu lipsesc din niciun retetar, sunt adesea intalnite in baruri, servite langa o bere sau un suc, alaturi de chipsuri  sau in locul acestora.

Deosebite de gustoase, merita incercate o data si inca o data… si inca o data…

Incepeti cu a faramita untul cu o furculita si amestecati-l cu faina. Adaugati apa, parmezanul si framantati foarte bine. Aluatul pregatit se da la rece, in frigider, pentru aproximativ 30 minute. Maslinele se pun pe un servetel de bucatarie si se usuca bine. Se ia apoi cate una si se inveleste in cate o bucatica de aluat. Pentru a nu ramane fara aluat pentru ultimele maslinute, puteti forma de la inceput bile egale din aluat cat pentru toate maslinele, in cazul de fata 18.

olive in crusta (1)

olive in crusta (2)

Se fac mici mingiute ce ulterior se vor lasa la rece pentru minim 2 ore. Se pot lasa chiar si peste noapte. Le va ajuta sa isi pastreze mai bine forma in timpul coacerii.

Se coc apoi in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 10 – 15 minute sau pana sunt usor rumenite, in tava de la aragaz, pe hartie de copt. Pentru a se rumeni bine pe toate partile, la mijlocul timpului de coacere, le puteti invarti usor in tava.

olive in crusta (4) olive in crusta (6)

Pregatiti-va pentru multe runde, caci iubitii / sotii vostri sigur le vor adora in serile de meci cu baietii, la o bere. Sunt splendide si pentru petreceri, ca aperitive sau ca gustari intre mese. Intrucat sunt bune atat calde, cat si reci, sunt la fel de gustoase si a doua zi.

Buon appetito!

Advertisements
This entry was posted in Aperitive and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Masline verzi in crusta de parmezan

  1. RitaM says:

    Mmmmm ce delicios, aseara am facut si eu bruschete 😀 , iar azi vreau gogosele 😉

  2. zuzu07 says:

    mmmm cred ca sunt foarte bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s