Amor Polenta

IMG-20140123-WA0015

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente: 100 gr. faina de porumb, 80 gr. faina de grau, 100 gr. unt, 120 gr. zahar, 70gr.  migdale, 2 oua, 1 pahar mic cu rom, 1 esenta de vanilie, 1 pliculet praf de copt

IMG-20140123-WA0030

Amor Polenta este un desert tipic regiunii Lombardia, mai exact orasului Varese (fiind numit si Dolce di Varese), unde este si acum preparat dupa reteta originala in patiserii, restaurante, cafenele. Un chec foarte iubit, Amor Polenta stie sa surprinda cu aroma sa si o consistenta aparte.

Prepararea este extrem de simpla si rapida. Cititi de va convingeti! 🙂

Se pun in mixer untul, ouale si zaharul. Se amesteca pana devin o crema omogena. Se adauga faina de porumb si faina de grau, praful de copt, esenta, migdalele maruntite, romul si amestecati tot. Varsati compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt. (Traditional, se foloseste o forma speciala pentru amor polenta, ondulata, dar in lipsa acesteia se foloseste o forma obisnuita de chec.)

IMG-20140123-WA0024

Se da in cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute, la 180 grade. Se serveste presarat cu zahar pudra.

Idei: Romul poate fi inlocuit cu lichiorul vostru preferat. Migdalele pot fi tocate fin sau doar maruntite cu un cutit, dupa preferinte.

IMG-20140123-WA0019

IMG-20140123-WA0017IMG-20140123-WA0016IMG-20140123-WA0022 IMG-20140123-WA0020

Buon appetito!

Advertisements
This entry was posted in Deserturi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s