Penne cu ton

paste cu ton (4)

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente: 160 gr. paste penne, aprox. 160 gr. ton in ulei de masline, 1,6 litri de apa, sare grunjoasa, 2 lingurite icre negre

Pentru 2 portii

Pastele penne cu ton sunt probabil cea mai simpla reteta de fel principal pe baza de peste! In plus, sunt potrivite oricarui sezon si pe toate gusturile.

Pentru inceput, se pun la fiert aproximativ 1,6 litri de apa, in care vei adauga sare grunjoasa cand se apropie de punctul de fierbere. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele si se fierb conform instructiunile de pe ambalaj (~ 11 minute). Respecta timpul indicat pentru a gati pastele al dente si amesteca din cand in cand pentru a impiedica lipirea lor. Cand acestea sunt gata, se scurg imediat.

Tonul din conserva se scurge de ulei si se marunteste bine cu o furculita.

paste cu ton (6) paste cu ton (7)

Tonul se toarna peste pastele scurse si se amesteca bine, dupa care se adauga si icrele negre.

paste cu ton (1)

Intrucat sunt un tip de paste ce au la baza peste, nu se servesc cu parmezan… asta daca vreti sa le serviti 100 % italieneste. (Dar sunt gustoase si cu acesta 😀 )

paste cu ton (2) paste cu ton (3)

Buon appetito!

Advertisements
This entry was posted in Paste and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Penne cu ton

  1. RitaM says:

    Trebuie incercata reteta, astept si una de tiramisu 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s