Chec gustos cu faina integrala

chec 1

Dificultate: medie

Timp de preparare: 20 minute + 30 minute la copt

Ingrediente: 3 oua, 190 gr. zahar, 140 gr. faina integrala, 50 gr. unt, 1 praf de copt, esenta de vanilie

Toate gospodinele stiu cel putin o reteta de chec ce a avut succes in bucataria propria. Nu toate stiu insa si reteta acestui chec! 😀 Nu am vrea sa ne avantam la cuvinte mari in zadar, dar chiar este unul dintre cele mai bune checuri gustate pana acum!

Reteta nu e deloc complicata. Bateti spuma cele trei oua cu zaharul. Adaugati untul topit si amestecati foarte bine. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, dupa care se adauga treptat peste compozitia cu oua. La sfarsit adaugati si esenta de vanilie, amestecati foarte bine si cat lasati la incalzit cuptorul, la 180 grade, ungeti o forma de chec cu putin unt, presarati putina faina si turnati compozitia.

chec 2

De acum inainte, e doar treaba cuptorului. O sa tina checului de cald aproximativ 30 minute, la foc mediu (180 grade). Puteti verifica daca si-a facut treaba bine cu o scobitoare. Opriti cuptorul si mai lasati cateva minute checul, cu usa intredeschisa, sa nu fie supus la o schimbare drastica de temperatura.

Il veti servi presarat cu zahar pudra. V-as spune ca il veti servi rece, dar stiu ca v-as cere imposibilul… la cum va mirosi in bucatarie inca de la jumatatea timpului de coacere.

chec3

Probati-l dimineata la micul dejun, cu o cana de lapte. 🙂

chec4

chec5

Buon appetito!

Advertisements
This entry was posted in Deserturi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s