Biscuiti cu miere si scortisoara

29 10 2013 (4)

Dificultate: usoara

Timp de preparare: 15 minute + 15/20 minute la copt

Pentru aproximativ 30 biscuiti

Ingrediente: 200 gr. faina, 120 gr. unt, 100 gr. miere, 1 ou, 1 lingurita praf de copt, scortisoara

24 10 2013 (1)

“Manuale di Nonna Papera”… o faimoasa carte italiana de bucate ce a influentat zeci de generatii de bucatari. Prima editie a fost publicata in 1970 si a fost urmata de alte trei: in 1984, 1998 si 2013.

Era o carte cu retete pentru copii, fara ilustratii cu bunatatile ce urmau a fi preparate de catre bucatarii in devenire, pentru ca acestia sa isi foloseasca imaginatia, dar cu numeroase imagini cu personajele Disney si povestioare istorice. Astazi sta in rafturile bucatarilor italieni, alaturi de alti autori celebri precum Jamie Oliver. Cu pete de ciocolata, arome de portocale, pagini ingalbenite, dar plina de amintiri speciale.

Din acest manual am preluat si reteta pe care o vom prezenta in continuare: biscuitii cu miere si scortisoara. Numiti in original i biscotti del drago, am decis sa ii numim mai simplu intrucat am ales si unele forme mai delicate… flori. Mai precis, nimic de-a face cu dragonii πŸ™‚

Voi insa puteti sa ii pregatiti in orice forma/grosime/marime doriti, gustul va fi minunat, asta va putem asigura!

In plus, mai sunt si rapizi de preparat! Sunt potriviti atat pentru micul dejun, cat si pentru un rasfat de seara. Va sfatuim sa scoateti untul din frigider cu minim o ora inainte de a incepe bucatareala. Intre timp, puteti sa va aranjati culcusul intre perne, cu o carte buna si un ceai ori o cana cu lapte . Puteti apoi sa incepeti prepararea biscuitilor.

Intr-un castron, amestecati untul cu o lingura de lemn pana devine moale si cremos. Adaugati mierea si omogenizati.

24 10 2013 (6)

Puneti oul deja batut si faina cernuta, amestecata in prelalabil cu praful de copt si scortisoara. Dupa ce ati framantat foarte bine aluatul, puteti face biscuitii dupa cum doriti: simpli, rotunzi, formandu-i cu mana ori cu diverse forme.

24 10 2013 (9)

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15-20 minute.

In timp ce biscuitii se vor rumeni usor, va puteti face mai comozi in pijamale, deschideti cartea la pagina la care ati ramas si ding, deja se aude ceasul cuptorului. Biscuitii cu miere si scortisoara asteapta sa fie serviti! πŸ™‚

Buon appetito!

24 10 2013 (10)29 10 2013 (1)129 10 2013 (6)

29 10 2013 (2)29 10 2013 (5)

Advertisements
This entry was posted in Deserturi. Bookmark the permalink.

4 Responses to Biscuiti cu miere si scortisoara

  1. RitaM says:

    mmmmmmmmm, delicios β™₯ , ma tentezi atat de mult cu preparatele facute πŸ™‚

  2. cubysor says:

    iamiiiiii ! ce bine arata si ce usor se fac! trebuie sa incerccc!:x

  3. Alexandra says:

    Tocmai i-am scos din cuptor. Super usor de facut si deliciosi! Si nu in ultimul rand, sanatosi!
    Multumim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s